Scrisoare catre prieteni

Publié le par marc

O prietena din copilarie ma cearta pentru "agresivitatea" mea vizavi de anumite persoane si anumite situatii din Romania, agresivitate care imi poate afecta echilibrul interior. Ca echilibrul meu interior e afectat de ceea ce se intampla in tara e sigur. Mai putin sigur este insa faptul ca nu ar trebui sa iau pozitie fata de situatii care mi se par strigatoare la cer. Un jurnalist nu este un "enfant de coeur", si fara el, cine ar cenzura excesele de putere? cred ca ceea ce este important vizavi de propia constiinta este sa iei atitudine in conformitate cu morala, cu realitatea unei stari de fapt, cu sistemul tau de valori - si nu in conformitate cu importanta cecului pe care il primesti la sfarsitul lunii. Iar din acest punct de vedere nu am nimic a-mi reprosa.

As observa mai degraba ca mare parte dintre cei care deplang modul in care o parte a presei si cativa protestatari suparati au jenat nunta Elenei Basescu sunt cei care se extaziau de placere in fata imaginilor cu Adrian Nastase evacuat pe targa dupa o tentativa de sinucidere, care cereau sa fie trimis imediat, in aceasta stare, la puscarie, si regretau ca politistul nu l-a lasat sa isi duca gestul la bun sfarsit. Ce morala! ce mai umanism! 

Nu pot sa deplang ca nunta fetei de bani gata a avut loc intr-un concert de strigaturi atata vreme cat ea insasi si-a batut joc de alte doua cupluri care au fost nevoite sa isi anuleze ceremoniile prevazute in aceeasi zi; atata vreme cat, in sfidarea unei intregi natiuni cu matele goale isi afiseaza opulenta si, ca intr-o sfidare suprema, convoaca la palat floarea imbogatitilor pe seama bugetului. Si nu pot sa nu imi pese de faptul ca 7 400 000 de romani au votat pentru ca "taticul" sa plece acasa, iar "taticului", pana mai ieri mare amator al intoarcerii la popor, nu ii pasa nici cat de un scuipat pe trotuar. Am cunoscut, candva, un Traian Basescu care nu avea nimic de a face cu sinistrul personaj care a devenit azi. Daca exista ura si degradare morala in Romania, aceasta vine de la el si cred ca e momentul sa i se puna capat. 

Publié dans romana

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article